8 Aralık 2013 Pazar

incirli milföy bohça

Hayırlı pazarlar. Pazar kahvaltısı için hazırladığım pratik ama lezzetli bu minik bohçalar bizim evde çok seviliyor. umarım siz de seversiniz:))

Malzemeler 

10 yaprak milföy
8-9 adet kuru incir
1 çay bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın
üzeri için pudra şekeri

Yapılışı
Ben ev yapımı incir reçeli kullandım Ama reçel bulamayanlar için: Kuru incirleri sıcak suda biraz bekletip yumuşatıyoruz .
yumuşatıyoruzKüçük küpler halinde doğrayıp ceviz ve tarçın ekleyerek iç malzemeyi hazırlıyoruz.Milföy hamurlarını küçük karelere kesiyoruz.
 


 İç malzemeyi milföylerin üzerine koyup bohça gibi kapatıyoruz.
180-200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
fırından çıkarıp biraz soğuyunca üzerine pudra şekeri serpiyoruz. 
                       afiyet olsun

5 Aralık 2013 Perşembe

balık çorbası

 
Evde balık yapmayı pek sevmiyorum. Hem ev çok kokuyor  hem de kendim pişirdiğimde yemekten pek keyif almıyorum. Ama malum çocuklar var. Mecburen sık sık balık yapıyorum ancak ya fırında ya da böyle çorbasını.
Bu çorbanın tarifini Amasra'da gittiğimiz bir balıkçı vardı, oranın şefinden almıştım. Birkaç ekleme de ben yaptım. 

Malzemeler 

1 adet orta boy Levrek
1 adet orta boy soğan 
1 adet orta boy havuç
1 adet kereviz sapı 
1 adet pırasa
1 adet patates
1 tutam maydanoz sapı
1 tutam dereotu
1 yemek kaşığı un ( tepeleme )
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 
Tuz- tane karabiber

Yapılışı
Dereotu hariç tüm sebzeleri ve levreği bir tencereye alıp üzerini 2 parmak geçecek kadar su koyup, tuz atarak kısık ateşte haşlıyoruz. iyice haşlanınca süzüp çorbada kullanmak için suyunu ayırıyoruz. Haşlanan levreği alıp kılçıklarını temizleyip küçük küçük didikliyoruz. Tencerede zeytinyağıyla unu, kokusu gidinceye kadar kavuruyoruz üzerine balık suyunu ve tane karabiberi ekliyoruz. kaynayana kadar karıştırıyoruz kaynamaya başlayınca didiklenmiş balıkları da ilave ediyoruz. bir iki taşım daha kaynatıyoruz. Servis ederken üzerine ince kıyılmış dereotu ve limon dilimi koyuyoruz ( ben dereotunu çok sevdiğimden biraz fazla kullandım dilerseniz daha az ekleyebilirsiniz).

                         afiyet olsun.