3 Ağustos 2013 Cumartesi

reyhan şerbeti




Bu sıcak Ramazan günlerinde iftar sofralarına layık hem ferahlatıcı hem de yapımı kolay güzel bir içecek, Reyhan Şerbeti. Tarif Oktay Usta'dan. İftara davet ettiğim tüm misafirlerime hazırladım. Herkes çok beğendi ve reyhandan hazırladığıma kimse inanamadı. samimiyetle 10 üzerinden 10 puanı hak eden bir lezzet olduğunu söyleyebilirim. 

Malzemeler

1 litre ( 8 bardak ) su 
1 demet koyu renkli reyhan
1/2 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı ( silme ) limontuzu

Yapılışı

Reyhan yaprakları saplarından ayrılır. Her yaprak elle, iki üç parçaya ayrılır ( bıçak kullanmayın). Karıştırma kabına alınan reyhanların üzerine şeker ve 2- 3 bardak kaynamış su  eklenir ve karıştırılır. Limon tuzu eklenir. Bu aşamada reyhanlar renklerini bırakmaya başlar. 5-6 bardak soğuk su eklenir. Daha koyu, güzel bir renk olması için, şerbet süzülür, süzgeçin üzerinde kalan reyhanlar, elle iyice sıkılarak,  rengini tamamen vermesi sağlanır. Buzdolabında iyice soğuyana kadar beklenir.

    
                                                             Afiyet olsun.