4 Nisan 2013 Perşembe

milföy çanağında et sote


Bence soteyi farklı bir şekilde sunmanın güzel yollarından biri. Tadan misafirlerim tarafından da çok beğenilen bu sunumu sizlerle paylaşmak istedim. Sadece sote değil, içerisine değişik salatalar yaparak da misafirlerimize ikram edebiliriz.

Malzemeler
6 adet milföy yaprağı
250-300 gr kadar kuş başı
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
2 adet domates
Tuz
Kekik
Sıvı yağ

Yapılışı

Etler tencereye alınarak kısık ateşte suyunu salıp, çekene kadar pişirilir. Sıvı yağ eklenir, biberler doğranarak etlere eklenir. Domateslerin kabukları soyulup doğranır. Etlere eklenir. Kapağı kapatılarak biraz pişirilir. Tuz ve kekik eklenir. Ocaktan alınır. Milföyler yumuşadıktan sonra fırına dayanıklı kaselerin ters tarafları çevrilerek çok az yağlanır. Milföyler kaselere sarılır, her yerine çatal batırılır. Fırında pişirilir. Pişen milföyler soğuduktan sonra kaselerden ayrılır. İçlerine et sote doldurularak servis edilir.

Afiyet olsun.

45 yorum:

  1. Çok şık sunum,nefis bir lezzet ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,

    Milföy Çanağında Et Sote ile ilgili paylaşımınız çok lezzetli ve enfes görünmekte. Elinize ve gönlünüze sağlıklar dilerim.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel bir sunum ve güzel bir tarif ellerine sağlık sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. Şu eti pişirmeyi bir becerebilsem baya bir şeyler yapacağıma eminim :) ok güzel görünüyor ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzu etle çok kolay oluyor gözünde büyütecek bişey yok.Teşekkürler sevgiler:)

      Sil
  5. elıne sağlık sunumu cok sık her turlu değerlendırılır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok yönlü kullanılır tatlı olarak bile değerlendirilebilir.Teşekkürler sevgiler:)

      Sil
  6. ne hoş bir sunum ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel bir sunuö bu çok şık. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağılık canım,çok güzel fikir,yemesi de ...süper.

    YanıtlaSil
  9. Canım ellerine sağlık çok şık bir sunum oluyor sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Nefis görünüyor, ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Baharcığım sevgiler:)

      Sil
  11. Una vera delizia!!! Complimenti, felice giornata

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim beğenmenize sevindim sevgiler:)

      Sil
  12. Çok şık bir yemek olmuş, ellerinize sağlık. Sevgiler

    YanıtlaSil
  13. ellerinize sağlık nefis görünüyor sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  14. Çok güzel görünüyor.Marifetli insanın hali bir başka oluyor :)Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumun icin teşekkür ederim sevgiler:)

      Sil
  15. eline sağlık,hem estetik bir sunum hem de doyurucu bir yemek :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  16. canım nefis harika ne denirki.
    eline sağlık:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunla beni çok mutlu ettin teşekkürler sevgiler:)

      Sil
  17. İlk fırsatta deneyeceğim. Dediğiniz gibi milföyün içine alternatif çok. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Memnun kalacağınıza eminim İlhan bey teşekkür ederim.

      Sil
  18. Çok güzel bir sunum hemde çıtır çıtır.. çok beğendim, ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene çok sevindim canım sevgiler:)

      Sil
  19. Çok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  20. iyi hafta dilerim canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sana da iyi haftalar sevgiler:)

      Sil
  21. Benim gibi bi et obur bu görüntüye dayanamaz.
    Nefiss görünüyor.
    Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende eti çok sevenlerdenim:)Teşekkür ederim sevgiler.

      Sil