18 Mart 2013 Pazartesi

simit köftesi




Bizim oralarda köftelik bulgurun daha ufağına, simit adı verilir.  Bundan da çok lezzetli, malzemesi az, yapımı çok kolay, kısır tarzı bir köfte hazırlanır. Büyük kızımla beraber yaptığımız ve afiyetle yediğimiz bu köfteyi sizlerle paylaşmak istedim. Günlerde, beş çaylarında da yapılabilecek, değişik, yöresel bir lezzet. Bilenler vardır muhakkak, ama bilmeyenler için...




Malzemeler
2,5 su bardağı simit( köftelik bulgurdan daha ufak bulgur)
1 orta boy soğan
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığına yakın tuz
Bir tutam maydanoz
Yarım çay bardağından biraz daha az sıvı yağ (ben zeytinyağı kullandım)

Yapılışı
Simit, yoğurma kabına alınır. Üzerini geçecek kadar kaynar su eklenir.Kabın ağızı kapatılır. Soğanlar yemeklik doğranır. Yağda kavrulur. Salçası ilave edilir, biraz daha kavrulur. Baharatları eklenir. Ateşten alınarak köfteyle buluşturulur, iyice karıştırdıktan sonra doğranmış maydanozlar da eklenir. Servise hazır.
Afiyet olsun.


22 yorum:

  1. Çok güzel kısıra bayılırım eminim kaftenide çok seveceğim. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. Bence çok değişik. Birincisi köftelik bulgurdan daha incesi marketlerde var mı acaba? İkincisi normal kısır gibi yeşilliklere boğulmamış. Bir tek maydanoz var. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marketler de varmıdır tam bilemicem ama arkadaşlar köftelik bulgurla da yaptıklarını ve güzel olduğunu söylemişlerdi.Evet çok yeşilliğe gerk yok turşuyla harika oluyor.

      Sil
  3. ilk defa duyyorum cok degisik birseymis denemek lazim :) ellerine saglik

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz:)Teşekkür ederim.Sevgiler:))

      Sil
  4. Nefis bir görüntü, ikinizin de ellerine sağlık. Afiyet bal şeker olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Hoş geldiniz sevgiler:)

      Sil
  5. Bahsettiğiniz bulgudu duydumda hiç kullanmadım..Burada bazı baharatçılar satıyor..Kısırı sevdiğim için bu lezzette damak tadıma uyar eminim :) Ellerine sağlık..

    Bu arada blogunuz güzelmiş ..SEvgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, hoş geldiniz sevgiler:)

      Sil
  6. Merhaba nefis bir tarif olmuş ellerinize sağlık,ziyeretinizden mutlu oldum
    iadeye geldim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım hoş geldin.Teşekkür ederim sevgiler:))

      Sil
  7. Merhabalar Haticecim... İadei ziyaretinize geldim. Bir acı kahvenizi içeyim artık..:)) Sizin oralar neresidir.. Çok değişik olmuş. Klasik kısır tarihlerinden güzel görünüyor. Ellerinize sağlık. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin ne demek,kahvenin lafı mı olur:))Kahramanmaraşlıyız.Teşekkür ederim sevgiler:))

      Sil
  8. bulgurlu lezzetleri çok severim elinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık canım sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. Çoook güzel gözüküyor efendimm :))
    Takipteyim..(:

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık canım...
    enfes görünüyor...

    YanıtlaSil